Denna text är äldre än 7 år och kan innehålla inaktuell information.

SKB lämnar komplettering och bemötande till Mark- och miljödomstolen

I dag den 17 oktober lämnar SKB in en tidigare utlovad komplettering till Mark- och miljödomstolen (MMD) tillsammans med bemötande på de synpunkter som kommit in från remissinstanserna efter det att MMD kungjorde SKB:s ansökan tidigare i år.

Helene Åhsberg, projektledare för tillståndsprövningen. Foto: SKB.

Samtidigt lämnar SKB in en ansökan om hamnverksamhet i Forsmarks hamn. Syftet med ansökan är att möjliggöra uttransport av bergmassor från både Kärnbränsleförvaret och utbyggnaden av SFR.

– Vi ser bemötandet som en del av förberedelserna inför huvudförhandlingen och har därför anpassat det därefter. Nu fortsätter vi med planeringen inför huvudförhandlingen i vår, säger Helene Åhsberg, projektledare för tillståndsprövningen.

Nyheter

SKB gästar teknikskola i Hultsfred när nya lokaler invigs
2023 skänkte SKB sin staplingsrobot till Additivt Teknikcenter i Hultsfred. Staplingsroboten får nu nytt liv i teknikskolans nya lokaler.

Publicerad: 28 mars 2024

SKB:s Benjamin Rönne-Petersen utsedd till expert i regeringens utredning om ny kärnkraft
I början av mars meddelade Klimat- och näringslivsdepartementet att experterna som ska stödja utredningen ”Ny kärnkraft i Sverige – ett andra steg” var utsedda. Bland experterna fanns SKB:s bolagsjurist Benjamin Rönne-Petersen som ska bidra med sina erfarenheter i utredningsarbetet. Leder utredninge…

Publicerad: 14 mars 2024

Byggstart för SKB:s geologibyggnad – ett grönt centrum på Forsmarkshalvön
Idag tas det första spadtaget för SKB:s nya geologibyggnad. Byggnaden kommer att vara ett centrum för insamling och utvärdering av data från olika undersökningar och ska stå klar våren 2025.

Publicerad: 1 mars 2024

Processtekniker på Clab vill ha fler kollegor
Att arbeta som processtekniker hos SKB handlar inte bara om att arbeta ute i anläggningen, det innebär också att övervaka och styra processer från kontrollrummet. Möt Kasper Holmgren och Dennis Österlund, två av SKB:s processtekniker, som ser till att mellanlagret för Sveriges använda kärnbränsle fu…

Publicerad: 16 februari 2024

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besöker SKB:s anläggningar i Oskarshamn
Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besökte under tisdagen SKB:s anläggningar i Oskarshamn.

Publicerad: 13 februari 2024

Publicerad: 17 oktober 2016