Denna text är äldre än 6 år och kan innehålla inaktuell information.

Enhetschef Ella Ekeroth hoppas på många sökande till de olika tjänsterna. Foto: SKB.

SKB söker många nya medarbetare

Vill du börja jobba på SKB? Vi befinner oss i ett spännande skede och behöver just nu anställa ett flertal personer med olika kompetenser.

Förutom att SKB väntar på tillstånd att få bygga ett slutförvarssystem för det använda kärnbränslet förbereder vi oss även för att bygga ut det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall i Forsmark (SFR). Utöver det planerar vi för att ta hand om långlivat låg- och medelaktivt radioaktivt avfall i ytterligare ett slutförvar – SFL. SFL kommer att vara den sista slutförvarsanläggningen i kärnavfallssystemet som tas i drift.

Inför utbyggnaden av SFR och i arbetet med platsval och detaljutformning av SFL behöver vi förstärkning. Därför söker vi nu ett tiotal nya medarbetare som ska bidra till utformning av SFL, teknikutveckling av SFR och SFL, val av plats för SFL, samt delta i analysen av om slutförvaren uppfyller myndighetskraven på säkerhet efter förslutning.

Ella Ekeroth och Björn Söderbäck är rekryterande chefer på SKB.

Vilka kompetenser är det som SKB behöver?

– Vi söker personer med universitets- eller högskoleexamen inom flera områden såsom kemi, fysik, mekanik, matematik, väg- och vattenbyggnad, geoteknik eller anläggningsteknik . Det är också meriterande om sökanden har erfarenhet av forskning, programmering, modellering och teknikutveckling, säger Ella Ekeroth.

Och vilka egenskaper hos de nya medarbetarna värdesätter ni?

– Det är viktigt att vara ansvarstagande, att kunna ta egna initiativ till förbättringsarbete samt att ha en god samarbetsförmåga då det egna arbetet kräver samverkan med flera andra ämnesområden. SKB erbjuder en kreativ miljö där det finns goda förutsättningar att utvecklas och fördjupa sin expertis.

Tjänsterna finns inom följande områden: Låg- och medelaktivt avfall, Oorganisk kemi, Ämnestransport i slutförvar för låg- och medelaktivt avfall, Slutförvarsutformning och förslutning, Slutförvarsutformning och förslutning med inriktning mot modellering (två tjänster), Bergmekanik, Ämnestransport i berggrunden, Ämnestransport i ekosystem och Klimatutveckling.

Mer information om tjänsterna finns på vår webbplats på www.skb.se/jobb och på LinkedIn.

Nyheter

SKB gästar teknikskola i Hultsfred när nya lokaler invigs
2023 skänkte SKB sin staplingsrobot till Additivt Teknikcenter i Hultsfred. Staplingsroboten får nu nytt liv i teknikskolans nya lokaler.

Publicerad: 28 mars 2024

SKB:s Benjamin Rönne-Petersen utsedd till expert i regeringens utredning om ny kärnkraft
I början av mars meddelade Klimat- och näringslivsdepartementet att experterna som ska stödja utredningen ”Ny kärnkraft i Sverige – ett andra steg” var utsedda. Bland experterna fanns SKB:s bolagsjurist Benjamin Rönne-Petersen som ska bidra med sina erfarenheter i utredningsarbetet. Leder utredninge…

Publicerad: 14 mars 2024

Byggstart för SKB:s geologibyggnad – ett grönt centrum på Forsmarkshalvön
Idag tas det första spadtaget för SKB:s nya geologibyggnad. Byggnaden kommer att vara ett centrum för insamling och utvärdering av data från olika undersökningar och ska stå klar våren 2025.

Publicerad: 1 mars 2024

Processtekniker på Clab vill ha fler kollegor
Att arbeta som processtekniker hos SKB handlar inte bara om att arbeta ute i anläggningen, det innebär också att övervaka och styra processer från kontrollrummet. Möt Kasper Holmgren och Dennis Österlund, två av SKB:s processtekniker, som ser till att mellanlagret för Sveriges använda kärnbränsle fu…

Publicerad: 16 februari 2024

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besöker SKB:s anläggningar i Oskarshamn
Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari besökte under tisdagen SKB:s anläggningar i Oskarshamn.

Publicerad: 13 februari 2024

Publicerad: 10 januari 2018