SKB:s logotyp Adress till SKB

Konflikthantering på ranelidska

Almedalen 2011. Författaren Björn Ranelid och ämnet konflikthantering visade sig vara en kombination som lockade publik. Hela veckan fungerar fartyget Sigyn som mötesplats för föreläsningar och debatter. På måndagens frukostmöte intog ”Sveriges mest påhoppade författare”, enligt egen utsago, scenen.

Det var Sydsvenska Industri- och Handelskommaren som inledde veckans föreläsningar i specialbyggda Sigyns stora lastutrymme, där det använda kärnbränslet normalt forslas. Eller som Björn Ranelid uttryckte det: Där stjärnorna stampar i sina spiltor.

Ett fullsatt auditorium fick höra om konsten att hantera konflikter – och en hel del annat ”som kan härledas därtill” på ren ranelidska.

SKB kallar Sigyn för Almedalens mest engagerande mötesplats, och engagemang var ett viktigt tema i Björn Ranelids föreläsning. Konsten att hantera konflikter kan vara att låta bli att undvika dem, förklarade han.

– Det gäller att våga titta på dem och möta dem med blicken. Alla krig börjar i en människas ansikte, kom ihåg det!

Sigynveckan i Almedalen fortsätter med diskussioner i ämnen som kompetensbrist på arbetsmarknaden, jämställd hälsa, vindkraft och miljöarbete för Östersjön. Hela schemat hittar du här på webben.

Allt om Mötesplats Sigyn

Publicerad: 2011-07-05
Senast uppdaterad: 2013-04-22